Cicle de xerrades
Què són?
Són tallers i xerrades d'acompanyament en la criança dirigit a mares, pares, educadors i educadores i a qualsevol persona que acompanyi a infants i adolescents en les edats que comprenen des de la gestació fins als 18 anys.
Què fem?
Són xerrades/tallers de caràcter gratuït d'una o dues hores de durada, impartides per persones professionals expertes en educació, sanitat, psicologia i/o desenvolupament i que contemplen un espai de debat per permetre un major aprofundiment i més personalitzat dels temes tractats.
Com s'hi accedeix?
Estan obertes a tota la
població.
Calendari
L'apassionant camí de fer-se adult
L'Anna Camarasa, psicòloga, ens farà algunes reflexions per viure en plenitud l'adolescència dels nostres fills i filles
L'APASSIONANT CAMÍ DE FER-SE ADULT és la següent xerrada d'aquest 2021 del Cicle de xerrades i tallers d'acompanyament a la criança dirigit a mares, pares, educadors i educadores i a qualsevol persona que acompanya infants i adolescents en les diferents etapes del seu desenvolupament.
En aquesta ocasió, l'Anna Camarasa, psicòloga de Servei d'Intervenció Socioeducativa (SIS) del Consell Comarcal de la Cerdanya, ens parlarà del conegut i desconcertant camí de l'adolescència i les dificultats de convivència familiar que comporta. Són moments de canvis vitals i familiars en una societat marcada per una pandèmia mundial.
En aquesta xerrada - col·loqui veurem com conèixer i comprendre als adolescents dins del context actual, des d'una visió pràctica i realista.
TDH, fem visible l'invisible
Marc Póo Martínez, fundador del projecte #DESETIQUÉTAME, co-fundador i president de la asociació ADAI i Luis Villar Álvarez, psiquiatra de la Fundació Althaia i director del centre de salut mental infantil i juvenil (CSMIJ) ens proposen parlar del TDAH.
TDAH, Fem visible l'invisible, és la següent xerrada d'aquest 2021 del Cicle de xerrades i tallers d'acompanyament a la criança dirigit a mares, pares, educadors i educadores i a qualsevol persona que acompanya infants i adolescents en les diferents etapes del seu desenvolupament.
En aquesta ocasió, en Marc Póo i en Luis Villar, ens parlaran dels símptomes que poden experimentar els infants amb TDAH, des de la falta d'atenció, la hiperactivitat, els desequilibris emocionals, les dificultats cognitives o les comorbilitats. Esteu convidats per parlar-ne!!!
Internet segura
Des dels cos de Mossos d'Esquadra, ens proposen una xerrada per informar sobre els perills que es poden trobar els nostres infants navegant per Internet
La xerrada "Internet Segura" és la tercera trobada d'aquest 2021 del Cicle de xerrades i tallers d'acompanyament en la criança dirigit a mares, pares, educadors i educadores i a qualsevol persona que acompanya infants en les edats que comprenen la infància i l'adolescència.
En aquesta ocasió, des del cos de Mossos d'Esquadra se'ns explicaran els avantatges i desavantatges que pot tenir navegar per Internet pels nostres fills; ens oferiran consells i facilitaran eines per prevenir els perills de les xarxes (ciberbulling, grooming, sexting...).
Aprendre a parlar en temps de COVID
Marta Pascual Grau, logopeda del CDIAP de la Cerdanya, ens proposa una xerrada col·loqui per parlar del desenvolupament del llenguatge.
La xerrada "Aprendre a parlar en temps de COVID" és la segona trobada d'aquest 2021 del Cicle de xerrades i tallers d'acompanyament en la criança dirigit a mares, pares, educadors i educadores i a qualsevol persona que acompanya infants en les edats que comprenen la infància i l'adolescència.
En aquesta ocasió, Marta Pascual, logopeda, ens convida a reflexionar sobre com és el desenvolupament del llenguatge en els nostres infants i com ara, més que mai, l'acompanyament i l'estimulació per part de la família directa en aquesta àrea del desenvolupament es torna més important que mai.
Ens hem vist obligats a tapar la nostra principal font de transmissió i recepció de llenguatge: la boca. Com està afectant això als més petits? Parlem-ne!
El TDH a casa meva
El Dr. Villar, psiquiatra del CSMIJ de la Fundació Althaia, Hospital Sant Joan de Déu de Manresa, Xarxa Assistencial Universitària, i en Fernando Fernández, President de l'associació TDAH Cerdanya, ens proposen una videoconferència per fer algunes reflexions entorn a la família i què passa quan un dels seus membres té TDAH
"EL TDAH A CASA MEVA" és la següent proposta del Cicle de xerrades i tallers
d'acompanyament en la criança dirigit a
mares, pares, educadors i educadores i a qualsevol persona que acompanya
infants en les edats que comprenen la infància i l'adolescència. En aquesta ocasió la proposta és una
videoconferència-col·loqui a on el Dr. Villar, psiquiatra del CSMIJ, i en Fernando Fernández, TDAH Cerdanya, ens parlaran de com viure i conviure amb
el TDAH especialment
en el moment de pandèmia que estem vivint.
Benvingut nadó! I ara què?
L'Arantxa Moreno, infermera pediàtrica neonatal ens endinsa a en un seguit de reflexions sobre l'arribada d'un nadó.
Benvingut nadó! I ara què? Preguntes i inquietuds entorn de la criança és la segona xerrada-taller del Cicle de xerrades i tallers d'acompanyament en la criança dirigit a mares, pares, educadors i educadores i a qualsevol persona que acompanya infants en les edats que comprenen la infància i l'adolescència. En aquesta ocasió, l'Arantxa Moreno, infermera pediàtrica neonatal de l'Hospital de Cerdanya, ens endinsarà en la maternitat i en la paternitat, un món fascinant, meravellós a l'hora que desconegut. Quan neix un nadó, neix una mare, neix un pare i també neix una família.
Compartim il·lusions, pors, emocions, sentiments i expectatives reals que ens ajudaran moltíssim a transitar els primers temps com a família.
A continuació teniu material elaborat per l'Arantxa per poder descarregar:
La importància del vincle
Arantxa Moreno, infermera pediàtrica neonatal, ens endinsa a en un seguit de reflexions sobre els primers vincles amb els nostres nadons
"La importància del vincle" és la sisena trobada del 2019 del Cicle de xerrades i tallers d'acompanyament en la criança dirigit a mares, pares, educadors i educadores i a qualsevol persona que acompanya infants en les edats que comprenen la infància i l'adolescència. En aquesta ocasió, Arantxa Moreno, ens oferirà un espai a on poder comprendre el vincle més enllà dels sentiments vinculats al i a la nadó després del naixement, assimilant que el vincle constitueix la llavor que germinarà en el nou ser determinant en gran mesura la seva confiança, autoimatge, empatia i la seva percepció del món.
A continuació teniu material elaborat per l'Arantxa per poder descarregar:
Adolescència a casa nostra
L'Anna Camarasa, psicòloga, ens farà algunes reflexions sobre dubtes, preguntes de futur, preocupacions i angoixes que poden viure pares i fills durant l'adolescència.
Un adolescent a casa és la primera xerrada del 2020 del Cicle de xerrades i
tallers d'acompanyament en la criança dirigit
a mares, pares, educadors i educadores i a qualsevol persona que acompanya
infants en les edats que comprenen la infància i l'adolescència. En aquesta ocasió, Anna
Camarasa, psicòloga de Serveis Socials
del Consell Comarcal de la Cerdanya, ens convidarà a reflexionar sobre els canvis en les dinàmiques familiars
quan despunta l'adolescència en un membre de la unitat familiar. Veurem com
afecta des del punt de vista de pares i mares i, des de la perspectiva de
l'adolescent que ho viu
Criança en Salut
L'Esther Benito, pediatra, ens farà algunes reflexions sobre la salut dels més petits de la casa
"Criança
en Salut" és la segona xerrada del 2020 del Cicle de xerrades i tallers d'acompanyament en la
criança dirigit a mares, pares,
educadors i educadores i a qualsevol persona que acompanya infants en les
edats que comprenen la infància i
l'adolescència. En aquesta ocasió, Esther Benito, Pediatra de la Fundació
Hospital de Puigcerdà ens vol explicar com els nens són persones naturalment
sanes i amb bon humor, la vida és una experiència meravellosa i la malaltia és
un procés inherent a la mateixa que s'autolimita o bé es pot curar dintre del
nostre sistema sanitari. Els infants han d'estar vacunats i els pares han de
confiar en la seva salut. Parlem-ne!